Despre noi |Clinica Veterinara

Istoric

Lucram cu dragoste pentru animalele de companie, din 1999,experienta acumulata, punandule-o la dispozitie.

Patronul nostru spiritual este Sfantul Mare Mucenic si Ierarh Modest, ocrotitorul animalelor in religia crestina ortodoxa, a carui pomenire o serbam in fiecare an pe data de 18 decembrie.

Contact

Despre noi

Viitorul, nu foarte indepartat, in medicina veterinara o sa-l constituie aparitia clinicilor specializate pe anumite probleme.Vor exista clinici de cardiologie, dermatologie, oncologie s.a.m.d. Sper ca viitorul sa insemne pentru medicii veterinari de diverse specializari o strangere de randuri in sensul colaborarii pentru obtinerea unor rezultate maxime in beneficiul pacientilor nostri.

Incercam sa provocam viitorul, pregatindu-ne informational si logistic pentru a fi o clinica de referinta in domeniul bolilor transmisibile-virale, bacteriene sau parazitare. Ultimii ani ne motiveaza,prin semnalele transmise, semnale ingrijoratoare.

Bolile virale traditionale in arealul nostru si-au sporit agresivitatea. Exemplificam aici parvoviroza canina si jigodia care fac victime chiar si in randul animalelor vaccinate. Rabia e semnalata din ce in ce mai des si nu numai in mediul silvatic.La pisici, peritonita infectioasa , leucemia virala , imunodeficienta , panleucopenia si nu numai, sunt din ce in ce mai prezente, mai ales in comunitati.

Bolile bacteriene pe care le-am invatat mai demult in facultate, prezentate in treacat, acum fac parte din munca de diagnostic de rutina in clinica si laborator. Enumar aici pentru toate speciile, infectiile produse de micoplasme (se pare ca la om sunt responsabile de aparitia autismului, a unor boli autoimune), rickettsii, borelii etc.

Bolile parazitare sunt intr-o dezvoltare teritoriala uimitoare. In mod curent diagnosticam bsbesioze la caini si pisici, dirofilarioze la caini, dar nu putem exclude pisicile. Au inceput sa apara primele cazuri de leishmanioza. Parazitismul „traditional”, cu pureci, capuse,raie, viermi intestinali e in crestere. Trebuie sa tinem cont ca insectele hematofage precum purecii, capusele, tantarii sunt vectori vii, transmitatori ale multora dintre bolile enumerate mai sus.

Suntem primul cabinet veterinar din tara care s-a dotat cu microscop cu camp intunecat.

Acest microscop este un ajutor de neegalat in clinica, ajutandu-ne la orientarea rapida a diagnosticului in cazul multor boli bacteriene si parazitare, rezultatele obtinute la examenul microscopic, corelate cu simptomatologia, permitand o reactie terapeutica rapida, care poate fi salvatoare de viata. In perioada martie 2011-august 2012, s-au realizat in cabinet circa 20000 de filme si fotografii cu imagini captate cu ajutorul acestui microscop,ceea ce ne face detinatorii celei mai mari arhive de acest gen.

Microscopia in camp intunecat este utila in diagnosticarea borreliozei, leptospirozei si a altor spirochetoze, a ehrlichiozei si anaplasmozei,bartonelozei si hemobartonelozei, babesiozei, toxoplasmozei, giardiozei, leishmaniozei, hepatozoonozei, dirofilariozei si a multor altor entitati morbide.

Suntem primul cabinet veterinar din tara care s-a dotat cu un EEG, adica electroencefalograf, de uz veterinar.

Toate celulele vii convertesc procesele chimice in fenomene electrice ca urmare a metabolismului. Electroencefalografia este o metoda de explorare a potentialelor electrice ale creierului. EEG-ul este frecvent folosit pentru diagnostic in neurologie si neurochirurgie dar si in terapia intensiva pentru estimarea profunzimii comelor. Acest aparat verifica activitatea neuronilor piramidali, care au aceeasi orientare in plan si se descarca sincron, activitatea neuronilor din profunzimea creierului, fiind reflectata indirect. EEG-ul nu ofera rezultate absolute, inregistrand doar expresia unui moment functional cerebral.

EEG-ul este util in diagnosticarea si monitorizarea epilepsiei, tumorilor si abceselor cerebrale, encefalitelor si atacurilor vasculare cerebrale.

Industria farmaceutica veterinara a furnizat in ultimii ani, clinicienilor,o serie de produse de certa valoare terapeutica. Iata cateva exemple:

Vetmedin – utilizat in tratamentul insuficientei cardiace;
Ypozane – utilizat in tratamentul hipertrofiilor benigne prostatice;
Propalin – utilizat in tratamentul incontinentei urinare;
Milbemax – utilizat in tratamentul endo- si ectoparazitozelor;
Virbagen omega – interferon de uz veterinar

Lista este mult mai ampla si intr-o continua dezvoltare. Echipa noastra este intotdeauna receptiva la nou, asa incat, produsele noi, inovatoare si sigure in terapie isi vor gasi totdeauna un loc in tratamentele efectuate in clinica.

Acupunctura

Metoda milenara de tratament, fara efectele adverse ale medicamentelor alopate.

In urma consultului din cabinet, se poate hotari asupra oportunitatii utilizarii acupuncturii.

Sedintele de acupunctura sunt realizate de doamna dr. endocrinolog Alice Pintilie, medic cu competente in acupunctura.

Cristian Moscu
Specializare in clinica si farmacie

Interes major pentru boli parazitare, infectioase,medicina interna.
Pacienti preferati:cainii si pisicile.
Rasa preferata, datorita complexitatii patologiei:shar-pei.
Motiv suplimentar: detinator de shar-pei.
Rasa de suflet: ciobanesc romanesc mioritic.
Deciziile sunt in primul rand medicale, nu financiare si de aceea stiinta si etica imi guverneaza actiunile.
Sunt adeptul conceptului „primum non nocere”(„in primul rand sa nu ranesti”), care este prima cerinta in medicina, de aceea, prefer utilizarea remediilor naturale ori de cate ori este posibil.

Ana Visan – Medic veterinar

Un ajutor de nepretuit in laborator, cu gandire clinica
matura, interesata de ultraspecializari, boli specifice raselor,
patologia animalelor exotice.

Rasa preferata: Akita-inu.

Echipa noastra

Cristian Moscu
Medic veterinar
Specializare in clinica si farmacie